BIH

Pogledajte kako je službeni pas reagovao tokom pregleda autobusa na granici: Carinici zaplijenili gotovo 50.000 cigaretaProstor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duhana i duhanskih proizvoda.

Pas je tokom kontrole aktivno reagovao na prostor u prednjem djelu autobusa, odmah ispod fabričke šupljine namenjene za krevet vozača, što je carinicima bio dovoljan znak da ga treba detaljnije pregledati.

Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila.

Baš na tom mjestu, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke ”Winston Blue” sa akciznim markicama tzv. Kosova.

Zbog toga je autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo.

Detaljnim pregledom tog dijela vozila, konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sječen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta.

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, zaštitna mjera trajnog oduzimanja cjelokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namjerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top