U snažnoj eksploziji gasa u kanalizacionom sistemu na jugu Pakistana poginulo je najmanje 12 ljudi, a 11 je povrijeđeno, saopštili su policija i zdravstveni zvaničnici. Snažna eksplozija uništila je zgradu banke HBL u lučkom gradu Karačiju.

Portparol policije Sohail DŽokio rekao je da je do eksplozije uslijedila jer se nakupio gas u kanalizaciji ispod zgrade banke. Video snimci koje su emitovale lokalne televizijske stanice pokazuju da je cijela struktura ogranka banke u kvartu Šeršah oštećena.

Pod je uništen, a namještaj polomljen i uvučen u kanalizaciju.

Usljed udara oštećeno je nekoliko automobila parkiranih u blizini, a krhotine su pale i na benzinsku pumpu sa druge strane zgrade. Džokio je rekao da još nije jasno šta je zapalilo gas, ali je tim stručnjaka za eksplozive pozvan da ispita.

Doktor Sabir Memon iz Centra za traumu u Karačiju rekao je da je 10 ljudi poginulo, a 13 je povrijeđeno, od kojih su najmanje troje u kritičnom stanju. Dodao je i da je nekoliko povrijeđenih poslato na odjeljenje intenzivne njege, javlja AP.

Viši policijski službenik Sarafar Navaz Šaik kasnije je rekao da je dvoje povrijeđenih umrlo u bolnici, čime je broj poginulih porastao na 12. Šaik je rekao da istražitelji ne isključuju mogućnost da je eksplozija djelo militanata. “Doći ćemo do jasne verzije kada stručnjaci za eksplozive završe svoj posao”, rekao je on

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…