Praznici su na pragu, novogodišnja čarolija svuda oko nas, a volonteri Udruženja “Ruku na srce” je dočekuju u Djeda Mrazovoj radionici.

Još samo pet dana ostalo je do kraja prikupljanja donacija u sklopu projekta “Nijedno dijete bez paketića”, u okviru kojeg Udruženje “Ruku na srce” nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Proteklih deset zima u okviru projekta podijeljeno je više od 7.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, do 15. decembra mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 9:30 do 22 u prostorije Hub-a Homework i subotom u periodu od 10 do 12 u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji.

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…