Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka pokrenulo je projekat izgradnje druge Roditeljske kuće na području Federacije BiH, kroz koju pruža smještaj, psihosocijalnu podršku, ali i pomoć tokom teškog procesa liječenja djece oboljele od raka.

Roditeljska kuća u Tuzli će imati 400 kvadratnih metara životnog prostora, pet apartmana gdje će istovremeno moći boraviti pet porodica, dnevni boravak, kuhinju, vešeraj i druge zajedničke prostorije. Što je najvažnije od svega navedenog ona pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

 

Najveću zahvalnost dugujemo narodu Kuvajta i Generalnom sekretarijatu za vakufe države Kuvajt, koji su dali 800 hiljada maraka za njenu izgradnju. Naša djeca i njihovi roditelji zahvalni su što su ovom i ranijim donacijama pomogli u ostvarenju njihovog sna da imaju svoj drugi dom. Ponosni smo da već niz godina imamo uspješnu saradnju sa Vakufskom direkcijom IZ u BiH, koja je i ovaj put nesebično i iskreno posredovala i dala punu podršku kako bi se ova sredstva osigurala.

 

Također, zahvalnost pripada i Vladi TK, Skupštini TK, UKC-u Tuzla, ambasadoru projekta fudbaleru Miralemu Pjaniću te drugim institucijama i dobrim ljudima koji pomažu, saopćeno je iz Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…