Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 18. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Zbog higijensko-epidemiološke situacije svečanosti će prisustvovati dobitnici priznanja Zlatna značka, dok će dobitnici priznanja Srebrna značka i Povelja UNSA svečanost pratiti putem platforme Zoom. Svi ostali diplomanti i magistranti biće u
prilici da direktan prijenos Svečane promocije prate na Televiziji Sarajevo i putem Youtube kanala Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektor Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirati 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu. U okviru svečanosti će biti predstavljeno 209 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 33 diplomanata su odlikovana Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovano 78 diplomanata, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanta.

Među studentima drugog ciklusa studija 21 magistrant odlikovan je Zlatnom značkom, 44 Srebrenom značkom i 4 studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu.

U integriranom studijskom programu I i II ciklusa, 3 studenta su odlikovana Zlatnom značkom, 21 student Srebrnom značkom.

Najbolji student prvog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 10,00 je Amar Kurić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolja studentica drugog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 9,98 je Adna Škamo sa Pravnog fakulteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…