Glumica Mira Furlan neposredno prije smrti završila je autobiografiju koja će biti objavljena poshumno. Knjiga “Voli me više od svega”, u kojoj je legendarna glumica pretočila svoj život, izlazi 15. decembra, piše klix.ba.

Autobiografija glumice počnje odlomkom u kojem ona emotivno govori o svojim najljepšim, ali i najtraumatičnijim danima života.

“Zima je 1991, jedna od najoštrijih ikad zabeleženih u New Yorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz ‘Caféa Monaco’ gdje radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi, stojim na uglu Amsterdama i Brodveja i otvaram glavni članak s nadnaslovom: ‘Tragična sudbina velike hrvatske glumice’. Zatim mi oči skliznu do naslova: ‘Težak život lake žene’”, navedeno je.

U tekstu Furlan opisuje svoj i život svojih najbližih, a u autobiografiji je predstavljeno i pismo koje je glucica ostavila svom sinu Marku.

“Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumiješ šta se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao da proviriš u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopće želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj teški prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da ga bar načas odloži“, navodi Mira Furlan svom sinu u pismu takođe objavljenom u memoarima.

Uskoro će se navršiti godina dana od smrti legendarna jugoslavenskae glumice koja je preminula 22. januara 2021. u u 65. godini života. Glumila je u pozorištu, TV serijama i filmovima. Ovu informaciju je objavio i potvrdio tvorac serije “Babylon 5” J. Michael Straczynski u kojoj je Furlan ostvarila svjetsku karijeru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…