Građani Sarajeva pokrenuli su online peticiju kojom žele dati podršku izmjeni dijela naziva ulice u Općini Novi Grad Sarajevo “A Transfezala” u novi naziv ulice “Tranferzala Michael Schumacher”

Kako su rekli, peticiju su pokrenuli zato što je Michael Schumacher došao u Sarajevo 1996. i 1998. godine da posjeti svu djecu koja su preživjela strahote rata i donio poklone da vrati djeci osmjeh na lice.

“Finansirao je opremanje kabineta za izradu ortopedskih pomagala za amputirce. Preko raznih udruženja je finansirao i druge projekte za pomoć djeci Sarajeva. Mnogu je djecu odveo koja su teško ranjena u ratu na dalje liječenje i rehabilitaciju u Njemačku”, naveli su.

Dodali su da Schumacher nije želio da njegove posjete budu politički i medijiski praćene, jer je došao srcem a ne zbog javnog eksponiranja i publiciteta.

“Kada je nama bilo najteže on se sjetio nas, sada kada je njemu najteže’ vrijeme je da se i mi sjetimo njega. Sarajevo neće zaboraviti”, poručili su pokretači peticije.

Podsjećamo, Grupa mladih iz Sarajeva, koji su imali sreću da tokom njegovih poratnih posjeta glavnom gradu BiH upoznaju Michaela Schumachera, pokrenula je u junu inicijativu da “A Transverzala” u Novom Gradu dobije naziv po ovom velikanu.

Za inicijativu u čast legendarnom vozaču Formule 1, a koji je u teškom zdravstvenom stanju nakon nezgodnog pada na skijanju, dobili su “zeleno svjetlo” Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, gdje su prezentirali ideju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…