Samo nekoliko promjena u našem načinu života može imati veliku korist za naše zdravlje. Zdraviji način života može dodati godine našem životu. Ovih pet namirnica trebali biste uključiti u svakodnevnu prehranu ako želite duže živjeti.

Ako ste ovisni o prženim krumpirićima, kelj bi mogao biti izvrsna alternativa, a neće vam trebati dugo vremena da se naviknete na njegov okus. Kelj spada u obitelj kupusa, a bogat je raznim hranjivim tvarima.

Ova namirnica sadrži velike količine vitamina, kalcija, vlakana i antioksidansa, a uz to je i jedan od najboljih izvora vitamina K. Osim toga, kelj je odličan za osobe koje imaju srčanih problema. Uz to, možete ge pripremati na razne načine. Kelj možete korititi za salate, juhe ili ga možete jesti sirovog.

Ako imate želju za hranu, posegnite za jabukom. Ovo voće bogato je vlaknima i vodom pa uvelike smanjuje razine kolesterola te može smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti.

Jabuke također možete koristiti i za pripremu deserta i brojnih drugih jela, a možete ih jesti i sirove. Nadalje, sadrže i polifenole pa su odlične i za dijabetečare.

Poznato je da je zeleni čaj jedan od najzdravijih napitaka koji sadrži brojne hranjive tvari i ima niz zdravstvenih prednosti ako se redovito konzumira. Također, ovaj čaj pomaže i u mršavljenju i ubrzava metabolizam.

Kurkuma ima protuupalna svojstva, a ima i brojne druge zdravstvene prednosti pa je dobra za osobe koje imaju problema s krvnim pritiskom i kolesterolom. Također, ova namirnica uvelika usporava proces starenja.

Svi znamo da je bojeli luk zdrava namirnica koja ima brojne prednosti. Aktivni sastojci u bijelom luku mogu smanjiti krvni pritisak, holesterol, a pomaže i kod bolova u tijelu i prehlade, piše Times of India. Najbolje je konzumirati sirov bijeli luk, a preporučuje se da pojedete dva režnja bijelog luka svaki dan na prazan stomak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Fantastični uštipci sa tikvicama

Brzu i slasnu grickalicu možete pripremiti i od sezonskih tikvica. Ubacite ih…

Stručnjakinja za veze otkrila jedini slučaj kad žena treba platiti račun na prvom spoju

Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona ko šta…

Ove prehrambene navike pomoći će vam u snižavanju holesterola

Primjena navika prehrane može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti i moždanog…