Zamrznute verzije nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice.

Niske temperature spriječit će brza kvarenja svih namirnica, a dopustit će vam i da ih konzumirate izvan sezone rasta, a ove su namirnice iz tih, ali i drugih razloga, bolje zamrznute nego svježe, navodi onhealth.com.

Maline, jagode i borovnice slatko su ljetno voće, no nerijetko se dogodi da ga zahvati plijesan još i na policama trgovina. S druge strane, zamrznuto voće neće zahvatiti plijesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrijevanja.

Zamrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, a razlog tomu leži u činjenici da svježi grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od ubiranja. Zamrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena te smrznuta u trenutcima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.

Nutritivne vrijednosti brokule ne mijenjaju se zamrzavanjem, no svježa brokula ubrzo će postati blijeda i opuštena. Ona će zamrznuta pak ostati svježa tjednima.

Mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kisiku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok zamrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.

Ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme za ubrati voće i zamrznuti ga, stoga je i smrznuta verzija puno bolji odabir nego ona svježa, prenosi Ordinacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Fantastični uštipci sa tikvicama

Brzu i slasnu grickalicu možete pripremiti i od sezonskih tikvica. Ubacite ih…

Stručnjakinja za veze otkrila jedini slučaj kad žena treba platiti račun na prvom spoju

Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona ko šta…

Ove prehrambene navike pomoći će vam u snižavanju holesterola

Primjena navika prehrane može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti i moždanog…