ZDRAVLJE

PET NAJGORIH NAMIRNICA KOJE MOŽETE POJESTI: KLONITE IH SEPrehrana je jedan od najboljih alata kojim možemo prevenirati bolesti ili pomoć u smanjenju rizika od hroničnih stanja.

Stoga je veoma važno šta unosite u organizam.

Allison Gottfried, nutricionistica u “Club Pilates XPRO” rekla je da biste trebali izbjegavati sve što je visoko obrađeno, puno šećera ili hemikalija.

Prema riječima nutricionistice ova hrana je najgora za vaš organizam.

Prerađeno meso

Nutricionistica je također savjetovala da se držite podalje od prerađenog delikatesnog mesa, jer je ono obično puno velikih količina natrijuma i hemikalija kao što su nitrati. I upozorila je da ovi konzervansi i hemikalije imaju ulogu u učestalosti različitih vrsta raka i srčanih bolesti.

Slatki napici od kofeina

Gottfried preporučuje da izbacite slatke napitke od kofeina iz svoje prehrane. Ona je primijetila da su mnogi ljudi navikli da započinju dan napitkom od kofeina koji sadrži skoro 600 kalorija i neuobičajene količine šećera.

Zašećerene žitarice

Iz istih razloga zbog kojih biste se trebali kloniti slatkih napitaka od kafe, Gottfried također upozorava ljude da izbjegavaju zašećerene žitarice, jer su i one teško obrađene i lišene hranjivih sastojaka.

Zamrznuta pizza

Većina zamrznutih pizza sadrži puno kalorija, natrija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih tvari.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera. To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top