MAGAZIN

People izabrao osobe godine: Na listi su tri žene i jedan muškaracIstakli su se humanitarnim radom i nesebičnim pomaganjem drugima

Kako su objasnili, glumac Matthew McConaughey, glumica Mila Kunis, dobitnica Emmyja Quinta Brunson i pjevačica Jennifer Hudson istaknuli su se svojim humanitarnim radom i nesebičnim pomaganjem drugima u 2022. godini.

Matthew McConaughey

“Kad je rodni grad Matthewa McConaugheyja bio pogođen masovnom pucnjavom ovog maja, pri čemu je stradalo devetnaestero djece i dvoje zaposlenika škole, glumac i njegova supruga Camila brzo su se vratili u Uvalde.

Nisu imali plan: samo su počeli razgovarati s porodicama žrtava i odmah su vidjeli koliko roditelji žele da životi njihove djece budu važni. Kako bi potaknuli reforme o posjedovanju oružja, par je zastupnicima u američkom Kongresu iznio prijedloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju. Mjesec dana kasnije zakon je usvojen”, piše People.

Quinta Brunson

Dobitnica Emmyja Quinta Brunson zaslužna je za mokumentarnu seriju Abbott Elementary. Željela je stvoriti serijal koji će premostiti generacijske podjele i koji će natjerati nju i njezine roditelje i bake i djedove da se smiju istim šalama.

“Važnost smijeha i zajedničkog smijanja istim stvarima je iscjeljujuća. Nema ništa ljepše od toga jer se tako grade i učvršćuju odnosi među ljudima”, rekla je ona.

Jennifer Hudson

S njenim novim talk showom, misija Jennifer Hudson bila je “stvoriti platformu za sve, tako da svi imamo mjesto gdje se osjećamo uključenima”, piše Index.hr.

Jennifer je emisiju pokrenula nakon što je u dobi od 41 godine postala najmlađa žena koja je postigla status EGOT (odnosno osvojila je nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony).

Mila Kunis

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, glumica Mila Kunis odmah je odlučila pomoći unesrećenim ljudima u svojoj rodnoj državi.

“Budući da sam iz Ukrajine, prijatelji su me počeli ispitivati kome se mogu javiti za donacije i ja sam odmah znala da moram pomoći.”

To što nije znala odakle početi nije ju usporilo:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top