BIH

Patrijarh Porfirije služit će liturgiju u Banjoj Luci povodom neustavnog dana RS-aSvečani defile koji je ranijih godina organizovan na banjalučkim ulicama, sada je planirano da se 9. januara upriliči na ulicama Istočnog Sarajeva.

Patrijarh SPC Porfirije služit će 9. januara svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, piše Klix.ba.

“Pozivamo vas da svečano dočekamo njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i uzmemo molitveno učešće na svetoj Liturgiji”, saopćeno je iz banjalučke parohije.

Podsjećamo, centralna proslava neustavnog Dana RS-a, 9. januara, iz Banje Luke će ove godine biti prebačena u Istočno Sarajevo.

Svečani defile koji je ranijih godina organizovan na banjalučkim ulicama, sada je planirano da se 9. januara upriliči na ulicama Istočnog Sarajeva.

Podsjetimo da je Ustavni sud BiH odlučio da je 9. januar kao dan RS-a neustavan. Na 9. januar se danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine gleda kao na početak etničkog čišćenja i zločina nad nesrpskim stanovništvom u našoj državi.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top