Pamela Dukić iz Bosanske Gradiške, koja je nedavno osuđena zbog dilanja droge, uhapšena je jutros nakon što je pijana šakom u oko udarila policajca ispred jednog kafića u Bosanskoj Gradišci.

Kako saznajemo, napad se dogodio jutros u 10 sati u ulici Nikole Tesle. Dukić je prvo verbalno napala policajku koju je vidjela na ulici.

Došlo je do rasprave tokom koje su naišla još dva policijska službenika, koji su je upozorili da ne ometa javni red i mir. Dukić je tada nasrnula na jednog policajca i pesnicom ga udarila u oko. Nakon toga je uhapšena i sprovedena u stanicu, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imala 2,55 promila alkohola u organizmu.

– P. D. iz Bosanske Gradiške uhapšene je zbog sumnja da je izvršila krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Ona je prvo verbalno, a potom fizički napala policijske službenike pri čemu je jedan policajac povrijeđen – rekla je portparol PU Bosanska Gradiška Vesna Vučić.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložilo da se protiv Dukić dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– PU Bosanska Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja – rekla je Vučić.

Inače, Pamela Dukić je 26. oktobra ove godine nepravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog neovlaštene trgovine drogom u predmetu ”Merlin 2”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…