BIH

“Pali” na granici: U Hrvatsku pokušali unijeti 11 kilograma heroinaNakon što su u utorak dvojica albanskih državljana preko konavoskog graničnog prijelaza iz Crne Gore pokušali u Hrvatsku prokrijumčariti 11 kilograma heroina, istu količinu te droge preko istoga je prijelaza jučer u vozilu pokušao prenijeti njihov 24-godišnji sunarodnjak, piše Index.

Iz dubrovačko-neretvanske policije danas su poručili kako je u otkrivanju i ove pošiljke heroina bila ključna dobro odrađena profilacija putnika koju su odradili policajci na graničnom prijelazu Gruda, ponovivši uspješnu akciju, kao i prije tri dana. Objavili su i snimak.

Napomenuli su da su granični policajci u utorak spriječili krijumčarenje 11 kilograma heroina koji su dvojica Albanaca pokušala krijumčariti u osobnom vozilu. Jučer je isto pokušao i njihov 24-godišnji sunarodnjak, kojega su nešto iza ponoći u automobilu albanskih registracija na ulaznoj graničnoj kontroli pretražili granični policajci, na temelju čije je sumnje zatražen sudski nalog te vozilo pretraženo.

U njegovu prednjem dijelu, između motora i instrumentne ploče, pronašli su prepravljeni prostor u kojem je bilo skriveno 20 paketa s ukupno 11 kg heroina te manja količina kokaina, a kriminalističkom istragom utvrđeno je da je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom narkotržištu.

Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama osumnjičeni 24-godišnjak je kasno sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

U policiji napominju kako su u Postaji granične policije Gruda u posljednjih pet godina spriječili krijumčarenje preko pola tone marihuane, 1100 komada indijske konoplje, oko 18.000 tableta koje se nalaze na popisu droga, 26 kilograma heroina, šest kilograma kokaina i 250 kilograma ketamina.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top