Uniforme i čizme koje trenutno nose pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS su pohabane, pocijepane i nisu za rad, pogotovo ne po današnjem kišnom vremenu. Na ovaj gorući problem prije nekoliko dana ukazao je i zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić.

Potpisivanje ugovora

– Da li se planira zamjena uniformi za policiju jer zaista su pohabane. One nisu u skladu s uredbom već osam-devet godina. Da li se budžetom planira da se zamijeni ta oprema – pitao je Marić resornog ministra Admira Katicu na posljednjoj sjednici Skupštine KS.

Kako smo ranije pisali, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 6. januara 2012. godine posljednji je put potpisalo ugovore s dobavljačima radno-taktičkih uniformi za policijske službenike. Riječ je o 1.100 kompleta uniforme, ukupne vrijednost 260.800 KM bez PDV-a.

Rješiti problem

– I tada su pripadnici MUP-a KS koristili istu opremu deset godina. Ovu trenutnu koju imaju koriste duže od sedam. Postoji pravilnik po kojem se oblači policija u KS. Taj pravilnik ne dozvoljava da se nose, naprimjer, bilo kakve druge čizme, osim onih koje je pravilnik propisao, mislim na izgled.

One koštaju više od 300 KM… Naša policija iste čizme nosi sedam godina. Obuća je najkritičnija… – naveo je Marić u zastupničkom pitanju.

Ako je suditi prema trenutnoj situaciji, ovaj situacija se neće skoro riješiti jer postoji problem o primjeni Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi na području FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…