“Posljednjih je nekoliko godina jedna od hit frizura je ‘quiff’ šišanje. Riječ je izuzetno traženoj muškoj frizuri koja ima neograničeno mnogo varijacija, uglavnom je to super kratko sa strane, a gore je duže”, otkriva Tea Martina Kraševac Furlan, edukatorka iz Keune akademije.

Osnova za ovaj tip frizure je tehnika ‘fade’, odnosno načini na koje frizeri kombinuju dugačke i kratke dijelove kose, koji se moraju elegantno stopiti.

Osim ‘quiff’ frizure, jednu od najboljih muških frizura čine i ‘slicked back’ – moderna zalizana frizura, kao i ‘pompadour’, koja ima povišeni dio iznad čela.

“Kao i quiff, i frizura pompadour dolazi s nizom varijacija. Može se kombinovati na dužim i kraćim kosama s obrijanim stražnjim i bočnim stranama”, ističe Furlan.

Ali, ove stilove treba znati slagati, odnosno imati prave formule. Naime, s dolaskom retro stilova posljednjih godina, i svijet kozmetike za mušku kosu uveliko se promijenio.

Posvuda ćemo sada pronaći pomade, voskove i gline, slične onima koje su muškarci nosili tokom pedesetih godina prošloga vijeka. Obično su u metalnim kutijicama, retro dizajna i tipografije.

“Za stilove kao što su pompadour i ‘quiff’ koji se oslanjaju na dodatni volumen, trebaćete pomadu ili glinu sa srednjim učvršćenjem. Nanesite ih na vlažnu kosu te vrhovima prstiju oblikujte vrhove”, objasnila je stručnjakinja.

Svijet mode i ljepote blisko sarađuju, pa je očigledno da se s odjećom, sve više u modu vraćaju i neke retro frizure. One su uredne i pomno oblikovane te muškarcu daju lijepi i njegovani izgled, prenosi “24sata.hr“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Fantastični uštipci sa tikvicama

Brzu i slasnu grickalicu možete pripremiti i od sezonskih tikvica. Ubacite ih…

Stručnjakinja za veze otkrila jedini slučaj kad žena treba platiti račun na prvom spoju

Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona ko šta…

Ove prehrambene navike pomoći će vam u snižavanju holesterola

Primjena navika prehrane može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti i moždanog…