BIH

Ovo je djevojčica iz Zenice koja je preminula u bolnici: Prethodnih dana se žalila na glavobolju i povraćanje, te imala povišenu temperaturuNadležno kantonalno ministarstvo snosit će sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.

Desetogodišnja A.Š. štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju. Iako su prve informacije bile da je djevojčica preminula na KCUS-u, kasnije je potvrđeno da je djevojčica preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Kako su mediji već objavili, ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave. Djevojčica se prethodnih dana žalila na glavobolju i povraćanje, te povišenu temperaturu koja nije prelazila 38 stepeni. Na prvom pregledu doktori su ustanovili da dijete ima u predjelu desnog oka crven otok. Djevojčica se još žalila kako je boli gornja vilica.

Danas dženaza

Porodica i prijatelji se danas opraštaju od 10-godišnjinje. Dženaza namaz će se klanjati danas (srijeda) u 13:00h poslije podne namaza ispred Čaršijske džamije a ukup na mezarju Prašnice.

Iza preminule djevojčice ostao je otac, majka, dvije sestre tri brata. Nadležno kantonalno ministarstvo snosit će sve troškove dženaze, kako je to propisano zakonom.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top