ZDRAVLJE

OVA VRSTA PIVA MOGLA BI VAM UGROZITI ZDRAVLJE: PODLOŽNA JE RAZVOJU OPASNIH BAKTERIJA?!Istraživanje je pokazalo da bi vas konzumacija bezalkoholnog piva mogla dovesti u opasnost od gadnih bakterija, piše The Sun.

Craft piva s nula alkohola mogu postati plodno tlo za razvoj bakterija poput escherichije coli i salmonele, otkrili su američki istraživači. To znači da bi moglo biti bolje držati se običnog piva u umjerenim količinama, sugerirali su.

Bezalkoholnim ili niskoalkoholnim pivima raste popularnost, a njihova prodaja je skočila za 23 posto tokom prošle godine u usporedbi s prethodnih 12 mjeseci. Ta se pića često smatraju zdravijom alternativom, jer istraživanja pokazuju da smanjuju štetu koju piće nanosi tijelu.

Najnovije istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Food Protection, proučila je potencijalnu opasnost koju bezalkoholna piva mogu predstavljati kada je u pitanju utočište bakterija. Istraživači su stavili male količine pet sojeva bakterija uključujući E. coli i salmonelu u bezalkoholna i niskoalkoholna piva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top