“Planirali smo mjesec dana testne proizvodnje a da april bude mjesec u kom ćemo početi rad u punom kapacitetu. Drago mi je da imamo i podršku rukovodstva općine i nadam se da će vrijeme koje je pred nama biti uspješno za sve nas”, poručio je Arslan Kavgić.

Objekat bivše fabrike za proizvodnju kreveta “Napco beds” u Petrovu uskoro bi mogao dobiti nove vlasnike koji planiraju otvaranje svoje fabrike sa istim proizvodnim programom i zapošljavanje oko stotinu radnika.

Ovo je rečeno na sastanku koji je ove sedmice održan u kabinetu načelnika općine Petrovo Ozrena Petkovića sa vlasnikom firme “Kavgico” Živinice Arslanom Kavgićem, zainteresovanim za kupovinu bivšeg Napka.

“U našoj fabrici u Živinicama proizvodimo garniture za sjedenje a prema ugovoru sa našim partnerima iz Njemačke u narednoj godini počet ćemo proizvodnju boxspring kreveta. Znači, mi ćemo otvoriti potpuno novu fabriku a namjera nam je da ona bude upravo u općini Petrovo, u objektu bivšeg Napka, iz više razloga. Prije svega objekat zadovoljava sve potrebe za otvaranje pogona, velika je prednost blizina Živinicama a posebno je važna činjenica da na ovom prostoru imamo ljude sa višegodišnjim iskustvom”, rekao je Arslan Kavgić.

Naglasio je da je sastanak sa načelnikom općine i njegovim saradnicima imao za cilj da se rukovodstvu općine predstave planovi i namjere za ulaganje na ovom prostoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…