Osuđivani kriminalac Darko Elez sklopio je sporazum u priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju “Lutka” čime je osuđen na 15 godina iza rešetaka

Paralelno sa tim, a kako se navodi i u saopštenju ovog tužilaštva dogovorio je i saradnju u istrazi sa srpskim, ali i organima BiH u rasvjetljavanju teških krivičnih djela.

Kako nezvanično saznajemo, Elez se u Srbiji dovodi u vezu sa kriminalnim klanom Velje Nevolje, ali i sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, čiju je zaštitu imao dok je živio u Beogradu. Upravo zbog njegove povezanosti sa Hrkalovićevom i Nevoljom, istražni organi u Srbiji očekuju da bi Elez mogao biti od ključnog značaja za istrage koje se vode protiv njih, ali i da bi mogao otkriti detalje u likvidacijama, reketiranju… koji do sada nisu bili otkriveni, piše Blic.rs.

Darko Elez je bio veoma blizak sa Dijanom Hrkalović, posebno 2018. i 2019. godine u periodu kada se dogodilo i najviše likvidacija na ulicama Beograda, Srbije, a klan Velje Nevolje doživio “vrtoglavi uspon” u podzemlju.

U tom periodu ubijeni su istaknuti pripadnici škaljarskog klana Vladimir Popović zvani Vlada Pop, Siniša Milić, ali i advokat ovog kriminalnog klana Dragoslav Ognjanović Miša. Takođe, u ovom periodu na sred ulice likvidiran je navijač “Partizana” Ljubomir Marković Kića. Izvršioci ovih zločina do sada nisu otkriveni, a od samog početka istraga, sumnja se da su egzekutori pripadnici kavačkog klana, za čijeg šefa su, kako se sumja, radili Elez i Velja Nevolja.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, Elez se sa Hrkalovićevom viđao u jednom poznatom restoranu na Novom Beogradu. Jednom prilikom, inspektor iz UKP je došao da kuca na vrata kod Eleza, što je on odmah prijavio Dijani koju je to izbacilo iz takta.

Naredila je da se skinu svi snimci, svih bezbjednosnih kamera u kraju gdje se nalazio Elezov stan i da se zumira lice inspektora”, kazao je izvor za Blic.

Vrlo brzo poslije toga se otkrilo o kom policajcu je reč, a fotografija se našla na njenom stolu i on je trpeo posledice.

“Stan se nalazio na Novom Beogradu, a inspektor je samo radio svoj posao, nije znao da je ušao u zabranjenu zonu. Hrkalović i Elez su sarađivali, a ona mu je omogućavala da čini najteža krivična djela i da za to ne odgovara”, dodaje sagovornik Blica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…