Otac Novaka Đokovića – Srđan, rekao je njegov sin vjerovatno neće igrati na Australian Openu po trenutnim ucjenama i okolnostima koje se traže od tenisera.

Jedno od glavnih pitanja u svijetu tenisa je da li će prvi reket svijeta igrati na Australian Openu s obzirom na to da tamošnje vlasti isključivo traže da u državu mogu ući samo oni koji su vakcinisani protiv kornavirusa, a kako Đoković još uvijek nije vakcinisan, odnosno nikada to nije potvrdio, tako je i ovo pitanje jedna od najvećih enigmni u svijetu sporta.

Njegov otac Srđan kaže, baš kao i Novak, da svako ima pravo odlučiti u svoje ime da li će se vakcinisati ili ne.

“Što se tiče vakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je zagarantovano ustavom i svako ima pravo odlučiti o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo pravo, a da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio s vama. On ima pravo odlučiti kako god želi”, rekao je Novakov otac Srđan.

Dalje je rekao kako vjeruje da Novak neće igrati na Australian Open pod ovim ucjenama i okolnostima.

“Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih ljudi koji su na vlasti u tim pokrajinama u Australiji, koji su sebi dali za pravo da prozivaju čovjeka koji je osvojio devet titula tamo. Da li će se on tamo pojavili, zavisi od toga kako će se oni postaviti. On bi svim srcem želio otići tamo jer je sportista, a i mi bismo to voljeli. Ali, pod ovim ucjenama i uslovima, vjerovatno neće ići. Ja to ne bih uradio, a on je moj sin, pa vi sami zaključite”, dodaje Srđan i nastavlja:

“Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe u lobi hotela. Pa super su oni to smislili, neka oni i igraju onda na turniru.”

Nedavno je direktor Australian Opena rekao da će pravo na igranje u Melburnu imati samo igrači koji su vakcinisani pa su ove riječi Novakovog oca možda i odgovor na to da li ćemo prvog reketa svijeta vidjeti u Australiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…