Kantonalni sud Sarajevo donio je rješenje o produženje pritvora za još dva mjeseca Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, odnosno prikrivati dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnost

Policajci su brutalno likvidirani u oktobru 2018. godine na Alipašinom Polju. Macan se predao Tužilaštvu KS 24. decembra prošle godine, nakon Interpolove potjernice koja je za njim bila raspisana.

No, kako saznajemo, Macan se žali na uslove boravka u KPZ Miljacka. Prema informacijama “Avaza” Macanu ne odgovara prostorija u kojoj boravi, zajedno s još jednim pritvorenikom, smatrajući da je premala.

Ovaj osumnjičeni za ubistvo Šehovića i Vujinovića žalio se i na pojačane mjere osiguranja, jer u šetnju izlazi sam. Nije mi dozvoljeno kretanja u društvu drugih pritvorenika. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…