BIH

Opozicija u RS-u okomila se na Dodika i SNSD jer su borca Armije BiH predložili za ministra“Ovakav potez nije zabilježen u našoj političkoj historiji, kao što je nezamislivo da neko iz Sarajeva za ministra predloži borca Vojske Republike Srpske”, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Milanko Mihajlica.

Nakon što je danas Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske potvrdio da je za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine predložen Sevlid Hurtić iz Pokreta za državu, ne stišavaju se reakcije opozicije iz RS.

Iz PDP-a su članove SNSD-a ironično nazvali patriotama rekavši da su upriličile poseban poklon narodu za Dan Republike Srpske, a kojeg je, podsjetimo, Ustavni sud BiH u dva navrata proglasio neustavnim.

“Samo dan nakon što se stišalo gromoglasno srbovanje, predlažu da ministar u Vijeću ministara iz kvote koja pripada Republici Srpskoj bude kadar Pokreta za državu, snajperista Armije BiH koji je pisao srbomrzačke pamflete, Sevlid Hurtić. Ovakav potez nije zabilježen u našoj političkoj historiji, kao što je nezamislivo da neko iz Sarajeva za ministra predloži borca Vojske Republike Srpske”, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Milanko Mihajlica.

Dalje dodaje da nije teško zamisliti kakva bi se hajka putem režimskih medija digla da je svojevremeno bilo kome iz PDP-a ili SDS-a uopće palo na pamet da predloži takvo nešto.

“U zemlji apsurda najveći izdajnici se prodaju za najveće patriote, a samo ovdje se može desiti da Pokret za državu pravi koaliciju sa ‘Pokretom protiv države’ kako zbog svog glasačkog tijela svi iz političkog Sarajeva karakterišu SNSD. U stvarnosti nikome od njih nije ni do države, ni entiteta, niti bilo kojeg naroda, nego isključivo do njihovih fotelja i mogućnosti da što više uzmu iz budžeta, ne pitajući kojeg”, kaže Mihajlica.

Dodao je dalje da je prijedlogom Hurtića za ministra, SNSD sam isporučio Osmorci četvrtog ministra u Vijeću ministara BiH.

“Da li je to vraćanje duga za četvrtog delegata u Domu naroda ili tek jedan od prvih ustupaka SNSD-a na štetu Republike Srpske koji je vjerovatno obećan raznim centrima moći u zamjenu za nelegalno proglašenje predsjednika i učešće u vlasti, vrijeme će pokazati. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu i da smo protiv Hurtića, između ostalih, podnijeli krivičnu prijavu za krivično djelo izborne prevare, budući da postoje dokazi da je direktno učestvovao u trgovini biračkim odborima i drugim izbornim malverzacijama. Sve ukupno, kada vidimo da se iz Republike Srpske za ministra predlaže prvoborac Armije BiH, kada pogledamo i koji kriminalizovani pojedinci su potencijalni prijedlozi za druge ministarske fotelje, možemo samo reći: ko nas je kleo, nije dangubio”, poručio je Mihajilica.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top