BIH

Opozicija RS o Dodiku, SNSD-u i izbornim krađama: “Režim je u strahu, šire paniku i plaše građane”“Sada je režim u strahu i plaši građane”, istakao je Šarović.

Opozicija bosanskohercegovačkog entiteta RS održala je danas, 21. okotobra, press konferenciju u Istočnoj Ilidži, a tema su bili izbori održani 2. oktobra.

Ponovo su ukazali na, kako kažu, izborne prevare te tvrde da je Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednika/cu RS, pokradena od strane njenog protukandidata Milorada Dodika.

U Glavnom štabu za brojanje glasova Centralne izborne komisije BiH je u toku ponovno brojanje glasova za ovu funkciju.

Na konferenciji se obratio Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

“Izborne prevare od strane vlasti su masovne. Očekujemo ponavljanje izbora na većem broju biračkih mjesta. Pravda je dostižna”, kazao je Šarović uz napomenu da će predstavnici opozicije istrajati u naporima da dokažu izborne prevare.

“Sada je režim u strahu i plaši građane”, istakao je Šarović.

Branislav Borenović predsjednik PDP poručio je da je se u RS desila brutalna krađa u režiji vladajuće partije i koalicije, te da sada prizivaju sukobe da bi prikrili krađu.

“Na kraju ovog procesa RS će biti jača, mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane da priziva sukobe, nemire i tenzije. Nikome ne treba bilo kakva tenzija i sukob, jedini oni to prizivaju, a a žele da skrenu pažnju sa krađe”, poručio je Borenović.

Zatim se obratila i Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, koja je za širenje panike među stanovništvom optužila trenutnu vlast.

“Do svega ovoga doveli su oni koji su krali na izborima, a ne mi koji želimo istinu”, kazala je.

Istakli su da opozicija RS ne planira skupove ili proteste ispred CIK -a BiH.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top