Općina Stari Grad Sarajevo poziva sva pravna i fizička lica koja posluju na prostoru ove općine da u četvrtak, 25.11.2021. godine, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, istaknu državne zastave na objektima, te doprinesu prazničnoj atmosferi i prigodnom obilježavanju jednog od najznačajnijih državnih praznika.

– Uvaženi građani, isticanjem zastava na zgradama institucija BiH, ulicama, fasadama stambenih i drugih poslovnih zgrada, ugostiteljskim objektima i radnjama, poslat ćemo snažnu poruku o državnosti i opstojnosti Bosne i Hercegovine, naše jedine, cjelovite i nedjeljive domovine.

U trenutku snažnih političkih previranja u našoj zemlji, otvorenog iskazivanja secesionizma i težnji ka podjelama, izuzetno je važno na ovaj dan istaći da su prije 78 godina donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine i da još uvijek gajimo te tekovine. Isticanjem državne zastave Bosne i Hercegovine pokažimo da volimo i poštujemo svoju domovinu – navode iz ove Općine.

Općina Stari Grad Sarajevo, predvođena općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem nizom prigodnih sadržaja obilježit će i ove godine 25.novembar, Dan državnosti BiH.

Pored, protokolarnih obilazaka spomen-obilježja i polaganja cvijeća, općinski načelnik sa saradnicima tog dana će dijeliti obroke socijalno ugroženim građanima u Restoranu Dobre volje Udruženja Pomozi.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…