Općinski vijećnici Naše stranke u Kaknju kažu da im se javilo više osoba s pritužbom da im je zabranjen pristup Facebook stranici Općine zbog kritičkih stavova i upita u vezi s radom općinskih organa, preduzeća i institucija.

Vijećnica Naše stranke Behija Kulović kaže da je to vid cenzure:

“Ovdje se radi o upitima i kritici koja ne sadrži nikakav neprimjeren govor, pogotovo ne zakonski kažnjiv kakav je govor mržnje ili huškanje. To je dokaz da aktuelna vlast ne želi konstruktivnu kritiku, ne želi ispravljati svoje eventualne greške, ne želi čak ni demantirati ako je nešto protiv nje netačno napisano, ona, ustvari, želi biti neupitna. To je jedan problem. Drugi je što građani koji su blokirani ne mogu vidjeti ni obavijesti koje su im od životnog značaja, zadnji takav primjer su posljednje poplave”, kaže Kulović i dodaje:

“Tražimo da se hitno ukinu blokade na općinskoj Facebook stranici za sve korisnike koji nisu blokirani zbog govora mržnje, diskriminacije, korištenja vulgarnih riječi ili bilo koje vrste uvreda”.

Podsjeća da već odavno insistiraju da se uredi zvanična općinska komunikacija na društvenim mrežama Općine.

“Još 2019. godine tražili smo da nam se dostave svi dokumenti Općine Kakanj na osnovu kojih se uređuje administriranje online komuniciranje Općine Kakanj. Odgovor je bio da ih ne posjeduju. Uputili smo potom inicijativu za izradu procedure ili radnog uputstva za upravljanje stranicama Općine Kakanj. Očitovanje o našoj inicijativi nikad nismo dobili”, kaže.

“Ove godine smo ponovo pokrenuli ista pitanja, ali ovaj put s govornice u Općinskom vijeću. Odgovor je bio negativan uz konstataciju da nema potrebe za izradom bilo kakvih protokola i smjernica za korištenje i administriranje društvenih mreža Općine Kakanj”, poručila je Kulović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Siniši Šušiću niko neće ukrasti obuću, nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini,…

Gotovo svi veći njemački mediji pišu o BiH: Ništa dobro nije u pitanju

Mediji na njemačkom izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH, ukazuju na vanjskopolitičke…