U nedjelju, 28. novembra poslije jacije-namaza, Mreža mladih je organizovala Omladinsko druženje u džematu Puhovac što će nadamo se biti početak konstantne realizacije ovakvih aktivnosti na svim regijama zeničkog medžlisa.

Druženju su pored imama prisustvovali koordinatori i mladi sa područja babinskog sliva ali i iz drugih džemata.

“Omladina koja je okupljana kroz Mrežu mladih je generacija koja ne smije biti pasivna, koja ne smije biti bez ideja i bez inicijative, to je omladina koju ne bi trebalo napominjati da budu na usluzi svome džematu i svojim imamima. Želja nam je da priliku ovakvih skupova iskoristimo za promociju islamskih vrijednosti a u isto vrijeme da promoviramo društveno aktivnu omladinu u čijem ponašanju i govoru nema mjesta negativizmu – omladinu koja će uraditi i potruditi se prije nego bude kritikovala” – istakli su iz Mreže mladih.

Lijepa atmosfera druženja je ukazala na potrebu za intenzivnijim aktivnostima ovog karaktera obzirom da je pandemijsko iskustvo u predhodne dvije godine ostavilo veliki trag na naše društvo.

S toga, pozivamo mlade da prate naše aktivnosti u narednom periodu jer ćemo ponuditi aktivnosti u kojima će se svi mladi moći prepoznati i u skladu sa svojim afinitetima priključiti društvu Mreže mladih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…