Nakon potresne ispovijesti roditelja iz Kaknja čija kćerka se nalazi u teškom stanju u komi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon rutinskog operativnog zahvata obavljenog u privatnoj ordinaciji “Halimić”, u razgovoru za N1 doktor Benjamin Bejtović, koji je iznajmio prostor za operaciju podijelio je svoju stranu priče.

Djevojčica od dvije i po godine je imala spušten očni kapak te joj se nakon prve operacije rana inficirala što je zahtijevalo dodatni zahvat.

Doktorica Jasmina Halimić je preporučila roditeljima zahvat u privatnoj klinici. Bejtović, maksilofacijalni hirurg pojasnio je za N1 da je operacija rađena upravo u privatnoj ordinaciji Halimić. Prema njegovim riječima, u njihovom prostoru su dvije ordinacije.

U jednoj od ordinacija je rađena operacija djevojčice koja je završila u komi i na KCUS-u joj se bore za život.

“Operaciju su radile doktorice Nina Jovanović i Jasmina Halimić. Ovdje, u istoj zgradi na dva sprata, u našem prostoru su dvije ordinacije – registrovana oftalmološka ordinacija profesorice Halimić, koja je koristila operacionu salu pod zakup”, istakao je Bejtović.

Na pitanje šta se dogodilo tokom operacije djevočice, kćerke Murisa i Amire Gadžur iz Kaknja, doktor nije znao jer tada nije bio prisutan.

“Ja sam došao na kraju kada je i Hitna pomoć stigla. Tužilac je bio na mjestu događaja zajedno sa krim tehnikom i izuzeo sve što je potrebno. Bilo je njih devetero. Na zahtjev doktora Suada Rožajca, izuzeli su sve, čak i smeće koje je bilo. Zna se šta se u takvim slučajevima radi. Danas je došao i nalog za izuzimanje četverosatnog videonadzora, to sve ide tim tokom. Tužilac je čekao i anesteziologa i operatera da daju izjavu”, pojasnio je Bejtović.

Bejtovića su pitali i za komentar o privatnoj ordinaciji za anesteziju.

“Doktor Suad Rožajac je jedina legalna ordinacije opšte anestezije u kantonu, tu je sve regularno”, dodao je Bejtović.

Zanimljivo je i to da doktorica Jasmina Halimić ima još jednu oftalmološku ordinaciju u gradu, gdje radi sa doktoricom Ninom Jovanović.

O ovom slučaju su kontaktirali i Tužilaštvo Kantona Sarajevo gdje nam je glasnogovornica Azra Bavčić rekla da policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Siniši Šušiću niko neće ukrasti obuću, nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini,…

Gotovo svi veći njemački mediji pišu o BiH: Ništa dobro nije u pitanju

Mediji na njemačkom izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH, ukazuju na vanjskopolitičke…

Sladić najavio jaču promjenu vremena: Šta nas očekuje iduće sedmice?

Danas će, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni po kotlinama i…