BIH

Oglasila se Sebija Izetbegović nakon informacija da odlazi sa čela KCUS-a: “Ne idem nigdje, ne brinite”Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović je za Klix.ba kazala da u narednom periodu namjerava ostati na ovoj poziciji uprkos tvrdnjama da će se dogoditi suprotno. Takvu odluku nisu mogle poljuljati afere niti situacija političke stranke, čiji je važan član.

S obzirom na to da je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u isto vrijeme i zastupnica u Skupštini KS te je validnost njene diplome u fokusu javnosti, odlazak iz ove zdravstvene ustanove je česta tema u medijima, ali i “iza mikrofona”, među političarima, novinarima i građanima.

Posljednji odlazak na godišnji odmor pokrenuo je priču da se Izetbegović više neće vraćati, no ona je za Klix.ba kazala da su to tračevi.

“Tako se tračevi šire kad se ima vrijedna direktorica koja gotovo nikada ne izostaje sa posla, kao što je u mom slučaju. Uzmem nekoliko dana starog godišnjeg i tračevi odmah počnu. Ne idem nigdje, ne brinite”, rekla je.

Njene riječi su u suprotnosti sa onim što su izvori kazali za Interview.ba, a koji ističu da je Izetbegović odnijela lične stvari iz kancelarije te da je postavila zamjenika Alena Džubura, šefa internističke discipline.

“Prema mojim informacijama, ona je posljednjeg radnog dana iznijela svoje stvari iz kabineta”, kazao je jedan od sugovornika za Interview.ba.

Na ovoj poziciji, kako nalažu pravila, dok je na godišnjem direktoricu prema njenom naređenju mijenja član njenog kabineta, dr. Alen Džubur, šef internističke discipline. Radi se o, kako dodaju izvori ovog portala, vrlo bliskom suradniku, koji ju je nerijetko podržavao u njenim odlukama.

Inače, kako dodaju, dr. Džubur je ovih dana tokom praznika neprekidno u kabinetu generalne direktorice. Navodno se upoznaje sa finansijama, pravnim odlukama i ostalim poslovima koji ga tek čekaju.

Jedan od sugovornika objašnjava šta se zapravo, prema njegovom mišljenju, dešava.

“Direktorici je jasno da neće više moći biti na ovoj poziciji i sama napušta KCUS, da je ne bi smijenili. Zato se odlučila na godišnji, kako bi na toj poziciji, ostavila svog čovjeka”, istakao je.

Dodaje da će Izebegović najvjerovatnije podnijeti ostavku. A onda na red stupa Upravni odbor KCUS-a.

Inače, UO KCUS-a, kojeg postavlja Vlada Federacije BiH ima 11 članova – 3 uposlenika KCUS-a, 2 predstavnika Vlade Federacije, te još 6 iz Sarajevskog (2), te po jednog iz Zeničko dobojskog, Srednje bosanskog, BPK i Unsko sanskog kantona.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović preuzela je mandat za Skupštinu KS 11. novembra 2022. godine.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top