BIH

Oglasila se frizerka Sabina koja je kažnjena sa skoro 6,5 hiljada maraka: ‘Podigla sam samo cijenu bojenja kose…’“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu.”

Sabina Samardžija, frizerka iz Hrvatske, koja je kažnjena zato što je cijenu svojih usluga digla za 30 centi, danas se, po prvi put, obratila javnosti.

Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, na konferenciji za novinare zajedno sa frizerkom Sabinom Samardžijom, upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici u Hrvatskoj.

“Mali poduzetnici se stigmatiziraju, proganjaju i svaljuje se na njihova leđa ukupna odgovornostekonomske politike” kazao je Troskot.

Sabina Samardžija je tokom današnjeg obraćanja kazala kako je podigla bojanje kose s 19.20 eura na 20 eura i žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura, a za ovaj čin je kažnjena za čak 3330 eura (oko 6450KM), prenosi Direktno.hr.

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. januara, jer su joj narasle nabavne cijene”, rekla je frizerka.

Pored toga frizerka je naglasila kako prethodnih deset godina nije mijenjala svoje cijene.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top