BIH

Održan sastanak na temu o novim pogodnostima u pružanju usluge elektronske naplate cestarine na autocestama u BiH i SrbijiNa poziv JP Puteva Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine između javnih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sastanku su prisustvovale delagacije JP Autoceste FBiH i JP Autoputevi RS predvođene direktorima Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem zajedno sa kolegama iz JP Putevi Srbije.

Tokom razgovora je iskazana volja i spremnost za uvezivanjem elektronske naplate cestarine između ova tri javna preduzeća kako bi se krajnjem korisniku autoceste omogućilo što jednostavnije i efikasnije korištenje autoceste.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder je u svojoj izjavi naglasio spremnost za realizaciju dogovora i zahvalnost organizatoru sastanka te napomenuo da je svrha sastanka i dogovora zajednički interes svih strana za što zadovoljnije korisnike autocesta i brži i jednostavniji prolazak kroz naplatne stanice.

Dogovoreno je da se u narednom periodu pripremi sporazum o saradnji koji bi trebao biti potpisan u Banja Luci, termin će biti naknadno dogovoren, dok će timovi za realizaciju početi sa pripremama već naredne sedmice.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top