ZDRAVLJE

OČISTITE PLUĆA OD TOKSINA: SIRUP OD TRI SASTOJKA SE LAKO PRAVI, A ČINI ČUDAAko ste pušač ili bivši pušač vaša pluća su vjerovatno puna toksina iz cigareta. Da biste ih temeljno očistili nije vam potrebno čudo, već čudesni sirup ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna sastojka: đumbira, crnog luka i kurkume.

Đumbir je drevni začin i od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.

Crni luk ima antikancerogena svojstva, posebno je efikasan u spriječavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma ili indijski šafran pun je vitaminina i minerala, a sadrži i zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu ishranu ovim začinom.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Stavite na vatru vodu i pustite da provri. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i sve dodajte u vodu.

Ostavite da se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite, dodajte kurkumu i med i sipajte u teglu.

Kada se potpuno ohladi, stavite je u frižider gdje ćete je inače čuvati. Uzmajte dvije kašičice ovog sirupa ujutro na tašte i uvečer dva sata poslije obroka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top