U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu na hospitalizaciju su primljena četiri pacijenta sa akutnom infekcijom. Na bolničkom liječenju u Covid odjelu je 45 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, pet je na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, dok četiri pacijenta dobija visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je rođeno šest beba i urađene su 23 operacije. Ukupno je bilo 1.342 pregleda i 5.442 pružene zdravstvene usluge. Na bolničko liječenje je primljeno 49 pacijenata, a 42 su otpuštena iz ustanove.

Najmlađe pacijente na Odjeljenju pedijatrije prigodnim paketićima obradovali su pripadnici Granične službe BiH.

Odjeljenje pedijatrije raspolaže sa 40 bolesničkih kreveta i sastavljeno je od tri odsjeka: Odsjek za prijem i dnevnu bolnicu, Odsjek za opću pedijatriju i Odsjek za neonatologiju. Ove godine ukupno je na hospitalizaciji bilo 3.000 malih pacijenata, među kojima je bilo 75 Covid-19 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a više od 500 je praćeno kroz Covid ambulantu.

Kroz prijemnu ambulantu te pedijatrijsko savjetovalište prošlo je više od 8.000 malih pacijenata. Na odjelu pedijatrije primaju se i majke pratilje koje borave uz svoju djecu, kao i majke Covid-19 oboljele djece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…