BIH

Objavljeni detalji filmske otmice u Sarajevu: Enisa oteli zbog duga od 20.000 KM, odveli ga notaru da im prepiše stanOtmičari su pretekli Enisovu suprugu koja ga je čekala ispred zatvora i “strpali” ga u automobil te odvezli kod notara gdje su od njega zahtijevali da im prepiše stan.

Enis R., zatvorenik koji je u četvrtak pušten na uvjetnu kaznu iz KPZ Sarajevo, otet je brzo nakon izlaska iz zatvora.

Kako Oslobođenje nezvanično saznaje, otele su ga četiri osobe i to zbog duga od 20.000 KM. Taj dug navodno datira iz vremena kad je bio na slobodi.

Iako je ispred zatvora Enisa čekala nevjenčana supruga, otmičari su je pretekli i “strpali” ga u automobil te odvezli kod notara gdje su od njega zahtijevali da im prepiše stan.

Nije poznato da li je do prepisivanja nekretnine došlo, ali Enisa R. su otmičari nakon toga pustili i odvezli se na Pale gdje su kasnije i uhapšeni uz saradnju KPZ Sarajevo, MUP-a KS-a i PU Istočno Sarajevo.

U međuvremenu, Enis R. ih je prijavio policiji za otmicu, a isto je, samo nešto ranije, učinila i njegova nevjenčana supruga. To su uradili u različitim policijskim stanicama.

Inače, Enis R. je, kako saznajemo, bio jedan od uznornijih zatvorenika u KPZ Sarajevo zbog čega je i pušten na uvjetnu kaznu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top