MAGAZIN

Objavljena slika/ Ko je supruga Dine Merlina koja se krije od javnosti: "Sa svojom ženom Amelom sam od 17. godine…"Kakve divne riječi, kakva lijepa priča…

Njihova ljubavna priča je vrlo zanimljiva: upoznali su se kada je pjevač imao tek 17 godina. Njeni roditelji su bili protiv njihove veze, ali, ljubav je pobijedila.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao u vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću”, ispričao je pjevač za Exkluziv.ba.

“Sa svojom ženom Amelom sam od 17. godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina”, dodao je Merlin.

On je otkrio i da se između njega i Amele ljubav rodila na prvi pogled. Dobro poznate su šale kako muškarci često zaboravljaju važne datume, ali, to nije istina u pjevačevom slučaju. Pamti da se zaljubio u Amelu 8. augusta 1979. godine.

Amela i pjevač su se suočili s protivljenjem njenih roditelja, ali i financijskim problemima. On je otkrio kako se nakon jedne turneje po Jugoslaviji vratio bez ijednog dinara.

‘Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko‘. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, donio sam 100 maraka‘‘, ispričao je. 

Baš poput Dinine supruge tajnovita su i njihova djeca, sin Hamza i kći Naida pa ih se rijetko može vidjeti. Oboje su u odličnim odnosima s ocem, ali, svjetla reflektora ih ne zanimaju i ne vide u tom svijetu.

Sin Hamza je u Dininom menadžerskom timu, a pjevača je jako razveselilo kada je on 2020. dobio sina Nezira pa je postao djed. Hamza je završio studij menadžmenta i političke nauke u Istanbulu te se usavršavao na Sveučilištu Westminster.

Merlinova kći Naida je bila stipendistica na Oxfordu na kojem je završila postdiplomski studij. Stručnjakinja je za IT sisteme i engleski jezik te je pokrenula vlastiti posao.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top