MAGAZIN

Objavljena lista milionera sa prostora Balkana: Neki su "teški" i stotine miliona dolaraOsim što se pozabavila njihovom imovinom objavila je i njihove, na svoj način interpretirane biografije.

Đoković – 220 miliona dolara

Najuspješniji srbijanski teniser Novak Đoković posjeduje imovinu neto vrijednosti 220 miliona dolara.

Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena s karijerom ispunjenom impresivnim pobjedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge.

Jedini je muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere na ATP listi je u pet navrata bio najbolje rangirani igrač.

Luka Modrić – 75 miliona dolara

Luka Modrić hrvatski je nogometaš koji ima neto vrijednost od 75 miliona dolara, piše “Celebrity net worth“.

Nogometaša Real Madrida mnogi ocjenjuju kao jednog od najboljih veznjaka svih vremena, ako ne i najboljeg u historiji nogometa, a naširoko je priznat kao najveći hrvatski igrač koji je ikada navukao kopačke.

Nakon što je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu kao 16-godišnjak se probio do Tottenhama i dugo godina igrao u engleskoj Premier ligi. S odlaskom u Madrid zavrijedio je mjesto među najvećim nogometašima svih vremena, a hrvatsku reprezentaciju, kao njezin ponosni kapetan, poveo do drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Dino Merlin – 100 miliona dolara

Kantautor i producent Dino Merlin ruši sve stereotipe kad je muzika u pitanju.

Neto vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspješnijih muzičara iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature, stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko.

Samostalnu karijeru započeo je 1991. godine i objavio osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području cijele jugoistočne Europe u posljednjih dvadeset godina.

Zdravko Čolić – 20 miliona dolara

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top