Policija u Doboju traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su na prevaru od 78-godišnjaka u tom gradu uzeli 250 maraka.

Prema saznanjima prevaranti su nesretnom starcu prvo nudlili na prodaju zlatnu narukvicu, a nakon toga jedan od njih ga je zamolio da mu posudi novac.

“Prvo je starcu u ulici Kralja Petra u Doboju prišao muškarac koji ga je oslovio imenom. Upitao ga je kako je pa je starac mislio da je njegov poznanik te je započeo priču sa njim. Taj muškarac mu je kroz razgovor ponudio na prodaju zlatnu narukvicu koju bi mu prodao za 300 maraka, ali Dobojlija je to odbio uz obrazloženje da nema novca za zlato”, navodi izvor.

Dodaje da je tada starcu i njegovom sagovorniku prišao drugi prevarant koji ga je također pozvao po imenom, piše Glas Srpske.

“Zatim se obratio “trgovcu” i upitao ga šta prodaje, a kad mu je pokazao narukvicu, on mu je pohvalio zlato kako je jako kvalitetno. Rekao je da je zaintresovan za kupovinu, ali da ima samo 50 maraka, te pitao Dobojliju da mu posudi 250 maraka, jer tako dragocjen komad nakita ne želi da propusti. Rekao mu je da on živi u blizini te će odmah otići do stana da mu donese i vrati pare”, rekao je izvor.

Naivni Dobojlija pomislio je u pitanju poznanik i posudio mu je 250 maraka, a prevaranti su tako otišli “do stana po novac” rekavši mu da ih pričeka.

On ih je čekao neko vrijeme, a kada je vidio da se ne vraćaju shvatio je da je bio žrtva dobro uhodanih prevaranata i slučaj je prijavio dobojskoj policiji.

Iz policije su apelovali na građane da čuvaju imovinu i da ne nasijedaju na prevare i ne daju novac nepoznatim osobama.

U toku jer policijska potraga za osobama piše RadioSarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…