BIH

Novoimenovani ministar sigurnosti BiH se pravda: “Јa sam ponosni Srbin, otjeran sam iz Sarajeva u koje su iz SDA došli poslije rata”“Јa sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli”, navedeno je u saopštenju Nešića koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Predsjednik DNS-a i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić oglasio je povodom brojnih reakcija na podizanje tri prsta ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Nemam nikakvu namjeru da se izvinjavam zato što sam Srbin, zato što imamo naše pozdrave, imena ili krsnu slavu”, naveo je u saopštenju predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagujući na deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

“Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Vijeću ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Јa sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli”, navedeno je u saopštenju Nešića koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Dodaje, da bi iskoračili, za početak, svi treba da prihvate da postoje različiti narodi, različiti običaji, različite vjere i – različiti pogledi na bližu i dalju historiju.

“Da bi postojala zajednička budućnosti mora se prihvatiti da postoje i RS, i Srbi u Vijeće ministara, postoje i Dodik i Nešić, koje oni vole nešto manje, a postoji i Nebojša Vukanović koga vole nešto više. I bez nas, kao i bez Bošnjaka i Hrvata, ova zemlja je jednostavno nemoguća. Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali”, istakao je Nešić.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred državnih institucija, a koju je predložio Klub SDA.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top