Zdravstveni sistem u našoj zemlji iz dana u dan propada, a nadležni ništa ne čine kako bi bilo bar malo bolje. Koliko živimo u zahrđalom sistemu pokazuje i potresna priča Harisa Lemeša iz Sarajeva.

Naime, on se obratio redakciji Raporta te kazao da Klinički centar u Sarajevu ne želi da mu odobri transplataciju u Zagrebu. Kako nam je kazao još prije nekoliko godina otišao je na transplataciju srca u Sloveniju.

“Prije nekoliko godina otišao sam u Sloveniju na tranplataciju srca. Država me poslala. Nisam mogao dobijem transplataciju, nakon toga su me prebacili u Zagreb gdje su mi ugradili umjetno srce. Imam sve uredne papire. Nisam mogao ni gore srce da dobijem, pa su mi ugradili umjetno srce. Kao prvi čovjek koji ima to umjetno srce. Imam tu srčanu pumpu, novim je tri i po godine. Živim na struju i baterije”, ispričao je on za Raport.

Kako navodi prije samo nekoliko dana dobio je poziv iz Zagreba da dođe ponovo da mu urade obradu za transplataciju srca.

“Poslali su Zavodu zdravstvenog osiguranja predračun. Zavod je poslao to na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Dobio sam informaciju da oni ne žele da daju saglasnost za to”, kazao je Haris.

Za Raport vidno uznemiren kazao je kako stoji već neko vrijeme ispred Zavoda zdravstvenog osiguranja ali da mu ne dopuštaju da uđe u zgradu.

“Zaštitar hoće da zove policiju i da se nagurava sa mnom. Ja nisam došao da se sa njim obračunavam, ja sam invalid niti to mogu niti hoću. Nikome nisam ni riječ rekao.

Jučer sam razgovarao sa šeficom, danas nema ni direktorice ni šefice. Čekam rješenje KCUS-a koje neće doći. Ja u ponedjeljak imam zakazan termin u Zagrebu. Ima predračun, ima sve. Čim uđem unutra prikopčat ću se na aparate. Ukoliko do 16 sati ne dobije rješenje može bit svašta. Prijetio sam da ću se ubiti, ne mogu više ovako”, kazao je on za naš portal.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…