Imotska krajina osvanula je u nedjelju ujutro zavijena u crno zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je izgubljen jedan mladi život.

Policija je saopćila kako je vozilo sletjelo s kolovoza, pri čemu je jedna osoba poginula, a tri su povrijeđenee i prevezene na liječenje u KBC Split. Bilo je to, kako neslužbeno saznajemo, u nedjelju oko 5.30 sati u zaseoku Šumet, u općini Proložac.

Iz još neutvrđenog razloga vozač automobila skrenuo je s ceste kraj betonskog mosta i sletio u umjetni kanal Sia, koji višak vode iz Prološkog blata odvodi u rijeku Vrljiku. U vozilu je bilo četvero maloljetnika, dva mladića i dvije djevojke. Vraćali su se s rođendanske proslave.

Nesretno preminuli sedamnaestogodišnjak sjedio je na suvozačevu mjestu u automobilu. Prilikom slijetanja u potok troje maloljetnika uspjelo je isplivati iz vode i nisu u životnoj opasnosti, a nesretni mladić ostao je “zarobljen” u automobilu. Svi su bili prijatelji, srednjoškolci iz Imotske krajine. Poginuli mladić bio je jedinac u roditelja, rodom iz općine Zmijavci. Bio je polaznik trećeg razreda Jezične gimnazije “Dr. Mate Ujević” u Imotskom te je bio omiljen među vršnjacima.

Na mjestu nesreće u nedjelju ujutro okupljali su se prijatelji i poznanici poginulog mladića. Na mjestu slijetanja i jučer su bili vidljivi tragovi automobila, kao i vjetrobransko staklo, koje je ostalo u travi s druge strane kanala. Uzrok ove tragične saobraćajne nesreće znat će se nakon policijskog uviđaja, kojim je rukovodila zamjenica državnog tužilaštva, piše 24 sata.

Prema podacima MUP-a, do 16. decembra na hrvatskim saobraćajnicama ove godine poginulo je 282 ljudi. To je 51 poginuli, odnosno 22,1 posto više nego prošle godine. Treba imati na umu da je 237 poginulih u prošloj godini najmanje dosad od samostalnosti Hrvatske. No u crnoj statistici poginulih u saobraćaju prešli smo i pretprošlu 2019. godinu, kad je do 16. decembra poginulih bilo 281, odnosno jedan manje nego ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…