Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je sklopio sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, pred Prvim sudom je na godinu dana iza rešetaka osuđen Nikola Č. (30), zbog protivpravnog lišenja slobode.

On je, kako se svojevremeno saopšteno, 28. septembra, u popodnevnim satima, u blizini Tržnog centra u ulici Vojislava Ilića, na silu, nakon svađe, u vozilo ugurao svoju djevojku M. A. (29).

Tužilaštvo je tada navelo da ju je na silu smjestio na mjesto suvozača, a zatim zaključao vozilo, sprečavajući je tako da izađe napolje. Djevojka je svo vrijeme tražila da je pusti, ali se on oglušio o njene zahtjeve i krenuo prema Kruševcu.

Policiji su cijeli slučaj prijavili prolaznici, koji su nadležne obavijestili o kojem je vozilu riječ i kuda su se odvezli. Nešto kasnije, vozilo je locirano u Jagodini, gdje je Nikola Č. lišen slobode.

Kako su tada prenijeli pojedini mediji, Nikola Č. je u policiji rekao da je to uradio jer je M. A. “odbila da se uda za njega”.

Njih dvoje su, navodno, prije nemilog događaja, već bili u policiji zbog svađe oko zajedničkog života i fotografije drugog momka u djevojkinom telefonu.

Po prijavi građana su privedeni u stanicu, gdje su saslušani, ali je djevojka nadležnima rekla da neće krivično da goni Nikolu, pa su pušteni, saznaje Blic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…