BIH

“Nikada ne treba reći nikad”: Da li će SDP u vlast sa SDA?“Nisam siguran i u toj velikoj koaliciji 11 stranaka kakva će pozicija SDP-a biti”, rekao je Lazović.

“Politička praksa nameće određena rješenja. Dok sam bio u rukovodstvu SDP-a zagovarao sam da nikada ne govorimo da nećemo (koalirati, op.a.) s ovim ili onim jer BiH nije država u kojoj se mogu naći tako jednostavna rješenja. Vidim da lider SDP-a izjavama polako okreće stvar upravo na ovo da nikada ne treba reći nikad”, rekao je Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i prvi predsjednik Skupštine RBiH.

U Novom danu komentirao je potencijalnu koaliciju SDP-a sa SDA, ali i DF. Istako je kako bi, da su SDP i DF skupa izašli na izbore, imali više od 45.000 glasova u KS te da bi bili najmoćniji u KS, ali i Federaciji Bosne i Hercegovine.

“To samo daje poruku da se treba sarađivati, voditi politiku do ujedinjeja ove alternative. Ukoliko socijaldemokratija ostane podijeljena i ranjiva, ona će biti lak plijen za nacionalne stranke. Nisam siguran i u toj velikoj koaliciji 11 stranaka kakva će pozicija SDP-a biti”, rekao je Lazović.

SDA u vlasti?

“SDA ima najveći kapacitet da bude u vlasti. Vlast će zavisiti od toga ko će imati dominaciju u Domu naroda FBiH. Ukoliko SDA u Klubu Bošnjaka bude dominantan, Čović će, siguran sam, ići sa SDA. Rekao je ko ima legitimnu moć ići će s njima”, rekao je Lazović.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top