BIH

Nijemci grade fabriku u BiH, skoro su je završili: Prostire se na 12.400 metara kvadratnihIzgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu, njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi.

Pri kraju su radovi na poslovnom objektu kompanije Tekvor Care (TVC) u Goraždu. Riječ je o proizvodno – skladišnom objektu površine 12.400 metara kvadratnih a radove izvodi firma Baupartner Lukavac.

Njemačka kompanija TVC, naime, registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je još prošle godine započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, piše BiznisInfo.

Novi pogon gradi se u Industrijskoj zoni u Vitkovićima.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu, njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi.

Iz ove kompanije ranije su najavili da je u planu dizajniranje i uspostavljanje savremenog i održivog proizvodnog postrojenja s obučenim i iskusnim radnicima.

U Industrijskoj zoni Vitkovići ranije su realizovani i radovi na izgradnji parkinga za potrebe firme TVC kao i na sanaciji dijela saobraćajnice u tom naselju. U te svrhe Grad Goražde izdvojio je 187.227 KM.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top