Najavio je i nove investicije.

“Mi planiramo raditi novu mješaonicu stočne hrane u 2023. godini koja bi trebalo da ima 500 tona dnevno kapaciteta i što bi trebalo da bude najveća mješaonica stočne hrane u BiH”, kazao je Jabandžić.

Kompaniju “Agromix” posjetio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, u društvu sa Borisom Jerinićem,  gradonačelnikom Doboja.

“Raduje me posjeta ‘Agromixu’, preduzeću iz Doboja čiji je većinski vlasnik postao ‘Madi’, kompanija koja je investirala blizu deset miliona KM u samo jednoj godini, u vrlo kratkom periodu. Raduje me da su zadržali sva radna mjesta i da je kapacitet ‘Agromixa’ takav da treba novih radnika”, kazao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Tokom sastanka govorilo se i o izgradnji kafilerije za animalni otpad koja u BiH trenutno ne postoji.

“Moja procjena je da je lokacija izvanredna kada je u pitanju Doboj i da ću u tom konktekstu sa resornim ministrom Borisom Pašalićem već iduće sedmice razgovarati s obzirom na činjenicu da je grad Doboj spreman da uđe u taj proces. Naravno, to je podržano i od strane ‘Madija’ iz FBiH i ‘Agromixa’ s jedne strane, i ono što sigurno nećemo zaboraviti je geografski položaj nekih drugih proizvođača, tako da razmišljamo o tzv. otkupnim stanicama, odnosno sabirnim stanicama koje ćemo širom BiH izgraditi, a da centrala te kafilerije bude u Doboju, s obzirom na činjenicu da je Doboj, rekao bih, najbliži gotovo najvećim, najznačajnijim proizvođačima u BiH”, izjavio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…