CNN je u subotu otpustio glavnog voditelja Krisa Kuoma (Chris Cuomo) usred istrage o njegovim naporima da pomogne svom bratu, Endrju Kuomu (Andrewu M. Cuomo), tadašnjem guverneru Njujorka, u borbi protiv skandala seksualnog uznemiravanja.

– Kris Kuomo je suspendiran ranije ove sedmice do daljnje procjene novih informacija koje su izašle na vidjelo o njegovoj umiješanosti u odbranu njegovog brata – naveo je CNN u saopćenju u subotu.

-Angažirali smo uglednu advokatsku kancelariju da sprovede reviziju i raskinuli smo ugovor s njim, i to stupa na snagu odmah. U toku revizije došli smo novih informacija. Uprkos raskidanju ugovora, mi ćemo to istražiti cijeli slučaj do kraja – zaključio CNN u svom saopćenju.

Podsjećamo, jedna od najvećih zvijezda CNN-a Kris Kuomo suspendovan je na neodređeno vrijeme ranije ove sedmice nakon što su isplivali detalji o njegovoj umiješanosti u seksualni skandal zbog kojeg je ostavku podnio njegov rođeni brat Endru Kuomo, bivši guverner države Njujork. Riječ je o slučaju koji bi po svim parametrima mogao biti skandal godine u američkim medijima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…