BIH

Nešić: “Živim za svoj san da imam državljanstvo RS-a, tada ću se odreći državljanstva BiH”Nenad Nešić kandidat je za ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. U gostovanju na N1 još jednom je potvrdio da Bosnu i Hercegovinu ne osjeća kao svoju domovinu.

Svih 19 kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH prošli su provjere i ispunjavaju uslove da budu izabrani, a izvještaj Centalne izborne komisije (CIK) BiH odmah nakon sjednice biće dostavljen predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

Ovo je na današnjoj sjednici utvrdio CIK koji je usvojio i izvještaj o izvršenim provjerama predloženih kandidata.

Izvještaj sadrži i potvrdu CIK-a i sav materijal će odmah danas biti dostavljen Borjani Krišto (HDZ BiH).

Kandidati koji su predloženi i provjereni su Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Elmedin Konaković (NiP) za ministra inostranih poslova, Zukan Helez (SDP) za ministra odbrane, Nenad Nešić (DNS) za ministra bezbjednosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra transporta i komunikacija, Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministra civilnih poslova i Sevlid Hurtić (BH Zeleni) za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Nenad Nešić kandidat je za ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. U gostovanju na N1 još jednom je potvrdio da Bosnu i Hercegovinu ne osjeća kao svoju domovinu.

“Baš volite to da čujete, da je ne osjećam kao svoju domovinu. Ja znam da ću vas razočarati, a volio bih da vas ne razočaram. Evo još jednom ću ponoviti, ne osjećam BiH kao svoju domovinu.

Ne primam platu od BiH već od poreskih obaveznika iz Republike Srpske. Taj budžet se puni od poreskih obaveznika iz Republike Srpske. Zato treba da se podijelimo. Ja bih primao platu manju platu i pristajem da budem poslanik bez plate.

Zašto se ne odreknete državljanstva Bosne i Hercegovine upitala ga je voditeljica N1 Emela Burzović.

Kad budem mogao imati državljanstvo Republike Srpske odreći ću se državljanstva BiH. Ja živim svoj san, i svoje želje. – izjavio je budući ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top