BIH

Nepoznati dronovi navodno špijunirali kasarnu Vojske Srbije: Vučić podigao “migove” i naredio momentalno uništenjeU cilju spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srbijanski “migovi 29” u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letjelice.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je danas zvaničnu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

Kako pišu mediji iz Srbije, Vučić se na ovaj korak odlučio poslije incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Sandžaka, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

U cilju spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srbijanski “migovi 29” u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letjelice.

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je vrhovni komandant izdao naređenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oruđem.

Inače, trenutna situacija na sjeveru Kosova je veoma napeta uslijed najave o promjenama srpskih tablica.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top