BIH

Neobična svjetlost u Rusiji: Šta se dešava? Moskva šutiStanovnici Moskve, Omska i Belgoroda javili su da su na nebu iznad tih gradova u utorak uveče primetili neobični svjetlosni snop.

Kako su rekli, kretao se sa zemlje i išao pravo u nebo.

Kako korisnici na Tviteru prenose, identično isijavanje primjećeno je i u Murmansku, koji je sjedište Sjeverne flote i oko koga se nalaze najveće podmorničke baze sa nuklearnim podmornicama, posebno strateškim koje mogu da lansiraju balističke rakete, a koje su poslednjih nedjelju dana u fokusu američki izviđačkih satelita i aviona.

O čemu se radi još uvek nije poznato, a nagađanja, fotografije ali i video-snimci su brzo prvo preplavili ruske, a onda i ostale društvene mreže.

Iako se za sada ne zna šta je, kod ruskih vojnih analitičara postoji pretpostavka da je ova svjetlost nastala kao proces aktivnih smetnji prema izviđačkim satelitima.

O tome je svoj sud dao i ruski novinar Dmitrij Smirnov na svom kanalu na Telegramu:

“Krajnje je vrijeme: Čudni zraci na nebu nad Belgorodom. U Ukrajini se već raspravlja da je sve izgubljeno – Putin je lansirao lasersko oružje “peresvet” (nazvano po srednjovekovnom ratniku-monahu kojega je Sveti Sergije Radonješki blagoslovio da ide u bitku na Kulikovskom polju).

Neki stručnjaci sugerišu da ovaj sistem stvara efekat “zida svjetlosti” u troposferi, ometajući rad optičkih sistema.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top