Imao je samo 23 godine kad je postao pjevač Bijelog dugmeta, najpoznatije rock grupe bivše države. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih vokala tog kultnog benda, a o Mladenu Vojičiću Tifi posljednjih godina pisalo se najviše vezano uz navodne sukobe s još jednim pjevačem Bijelog dugmeta. Slavni Sarajlija kaže da mu je naneseno mnogo nepravde i da svima pokušava sve oprostiti

Osamdesetih godina za njim su uzdisale mnoge žene diljem bivše države. Kako sada izgleda, pokazala je Hanka Paldum na svom profilu na Instagramu objavivši fotografiju s njim. ‘Godine prijateljstva i zajedničkih putovanja su iza nas. Došli u Sarajevo naše’, opisala je pjevačica te pozira zagrljena s Mladenom Vojičićem Tifom na parkingu. Premda se ranije farbao, pjevač je ostavio prirodno sijedu kosu, a pustio je i dulju bradu.

Tifa je nedavno progovorio o svojoj popularnosti i karijeri.

‘Ne kvalificiram posao kojim se bavim, jer meni je sve to normalno. Sebe ne smatram drukčijim od bilo kojeg drugog čovjeka koji se bavi drugim poslovima. Smatram da je ovo što jesam prirodno, zbog toga sam u principu ljudima i drag. Tko je prvi ili drugi, meni je sasvim svejedno, jer meni je tako i bolje, to što sam takav. Čovjek sam iz naroda i to ću i ostati’, poručio je za Express.ba.

Kad je riječ o bendovima, najbolje se, kaže, osjećao u Vatrenom poljupcu. Privatno je već 39 godina u braku sa suprugom Ljiljanom, a imaju kćer Saru, s kojom je svojedobno snimio pjesmu posvećenu bolesnoj djeci. Vješt je i u kućanskim poslovima.

‘Usisavam, skupljam prašinu, poslujem po kuhinji, samo ne peglam. Nemam problem s tim i svako tko me smatra papučarem samo je neobrazovan i nije siguran u sebe. Imamo mašinu za pranje suđa, ali ja volim prati na ruke, to me smiruje i tek tada vidimo kako je ženama, koje pored svog posla imaju još i kuću na glavi. Nisam poput onih muškaraca koji čekaju da im žena donese lavor i pere noge s onim kvrgama na nogama’, naglasio je Tifa.

Kafane je, kaže, već odavno prošao i nema ‘ni volje ni želje družiti se ili sjediti s neurbanim ljudima’. ‘Družim se sa suprugom, kćerkom, s mačkama, a imam ih dvije… Shvatio sam da sam se i prije tako trebao povući, a moja životna formula je da nemam strategiju, sve rješavam usput, a Bog voli vragolane. Benigni sam tip, znam sve sasuti u lice, a ne da bih te uvrijedio. Mačke su moja terapija, jednostavno me smiruju, s njima spavam, uz njih sam se preporodio. Pokušavam ispravljati neke životne greške. Meni je naneseno mnogo nepravde, ali pokušavam sve to oprostiti. Tko me izgubi kao prijatelja, taj je na gubitku, a ne ja’, poručio je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Nada Obrić nije zadovoljna penzijom

Pjevačica Nada Obrić otkrila je prije nekoliko godina da je zvanično u…

Fahrudin Pecikoza otkrio kako je napisao hit Miljacka Halida Bešlića

Inspiraciju za stihove čuvene pjesme “Miljacka”, koju je komponovao Željko Joksimović, a…

Film “Toma” obara rekorde, do sad zaradio 5 miliona KM

“Toma”, film srbijanskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, obara rekorde gledanosti kako…

Dejan Dragojević ne može da potpiše papire

Dejan Dragojević tokom “Pitanja gledalaca” dobio je pitanje vezano za razvod od…