MAGAZIN

Neizgovoreno ime: Radio dva u saradnji sa Amelom Ćurićem i Vlatkom Stefanovskim predstavio novu pjesmu "Dušica"”Dušica” je novi singl sa albuma “Kad sam bio hodža” zasnovanog na istoimenom romanu Damira Ovčine, koji zajedno sa Jasminom Vesnićem čini muzički projekat Radio dva.

Ovaj konceptualni album koji je pohvala prijateljstvu, književnosti i muzici sastoji se od deset slika predstavljenih kroz deset povezanih pjesama. Pjesmu “Dušica” je otpjevao Amel Ćurić, dok je solo gitaru odsvirao legendarni Vlatko Stefanovski. Tekst potpisuje Damir Ovčina, muziku Jasmin Vesnić, a aranžman Adis Sirbubalo.

”U srcu te priče jedna je žena. Na 583 strane romana njeno ime neizgovoreno. Ovdje otkriveno muzikom. Jedan tren iz ljeta 95. u pjesmi o našem vremenu i svijetu. Vremenu u udaljavanju. Svijetu u opiranju”, rekao je Ovčina.

Promocija albuma “Kad sam bio hodža” očekuje se​ početkom sljedeće godine, a neki od izvođača koji sviraju i pjevaju na projektu su Dražen Žerić Žera, Seid Memić Vajta, Vlatko Stefanovski, Fadil Redžić, Amel Ćurić, Adnan Šaran, Faris Pinjo, Berna Balić, Bakir Hadžiomerović, Dino Šukalo, Đani Pervan, Hamo & Nećko (Konvoj), Adis Sirbubalo, Muamer Đozo i drugi. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top